Η Σουηδία δίνει 665 εκατομμύρια δολάρια σε νοικοκυριά για λογαριασμούς ρεύματος

Η Σουηδία έχει διαθέσει έξι δισεκατομμύρια κορώνες (664,45 εκατομμύρια δολάρια) για να αντισταθμίσει το κόστος εκείνων των νοικοκυριών που επηρεάστηκαν περισσότερο από την άνοδο των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Mikael Damberg.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια προορίζονται για την κάλυψη υψηλών λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για μια περίοδο τριών μηνών, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2021, με τη μέγιστη αποζημίωση ανά νοικοκυριό να είναι 2.000 κορώνες το μήνα (221 $), αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, περίπου 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν τα χρήματα.

«Πρόκειται για μέτρα έκτακτης ανάγκης», είπε ο Ντάμμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτιναχθεί στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες, ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας, αν και η ανάπτυξή τους ήταν χαμηλότερη από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης, ανέφερε το Tanjug.

Η Σουηδία τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια κυρίως από τη δική της υδροηλεκτρική ενέργεια, πυρηνικούς αντιδραστήρες και αιολικά πάρκα και δεν βασίζεται στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Ωστόσο, οι τιμές του ρεύματος καθορίζονται στις διεθνείς αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζονται και οι Σουηδοί καταναλωτές.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: