Η Ουκρανία ήδη χρησιμοποίησε όπλα της Δύσης υποστηρίζει η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ

 

Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα, εκτοξεύοντας πυρομαχικά του ΝΑΤΟ σε υποσταθμό στην ελεγχόμενη από την αυτοαποκαλούμενη “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ”  δήλωσε η απεσταλμένη της ΛΔΛ και επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της δημοκρατίας, Νατάλια Νικονόροβα στην ομάδα επαφής για την επίλυση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς .

Όπως υποστήριξε, πρόσφατα, υπήρξε η πρώτη εκδήλωση χρησιμοποίηση των νατοϊκών όπλων. Συγκεκριμένα χτυπήθηκε ένας ηλεκτρικός υποσταθμός με πυρομαχικά διαμετρήματος 60 mm. Το συγκεκριμένα όπλα αυτού του διαμετρήματος δεν τα είχε χρησιμοποιήσει η Ουκρανία κατά το παρελθόν.

Η υπουργός επισήμανε ακόμα πως η προμήθεια όπλων στο Κίεβο οδήγησε σε νέους βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Τέλος κάλεσε τις εγγυήτριες χώρες να σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο και να το αναγκάσουν να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι ένα αυτοαποκαλούμενο κράτος, που κήρυξε την ανεξαρτησία του από την Ουκρανία στις 27 Απριλίου 2014. Αποτελεί τμήμα της αποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας

 

Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: