Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Αναμένεται η ειδική έκθεση για την διεθνοποίηση των ευρωπαϊκών μικρών επιχειρήσεων

Την Τρίτη 17 Μαΐου, αναμένεται η δημοσίευση ειδικής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνείς αγορές εντός και εκτός της ΕΕ .

Στην ΕΕ, υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ συνολικά απασχολούνται περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της ΕΕ. Ωστόσο, οι ΜΜΕ είναι λιγότερο ενεργές στις διεθνείς αγορές και δεν συμβάλλουν στο διεθνές εμπόριο στον ίδιο βαθμό με τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Δεδομένης της κλίμακας του τομέα των ΜΜΕ και της σημασίας τους για την οικονομία, τα μέτρα που βοηθούν τις επιχειρήσεις αυτές να αναπτυχθούν στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη στην ΕΕ. Η ΕΕ έχει θέσει σε εφαρμογή διάφορα μέσα για τη στήριξη της διεθνοποίησης των ΜΜΕ και η χρηματοδότηση της ΕΕ ανήλθε σε περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2014-2020.

Οι ελεγκτές αξιολόγησαν εάν η στήριξη της ΕΕ ήταν συνεκτική και συντονισμένη και συνέβαλε επιτυχώς στη διεθνοποίηση των ΜΜΕ. Εξέτασαν τη στρατηγική της ΕΕ για τη διεθνοποίηση των ΜΜΕ και δύο από τις βασικές πρωτοβουλίες, το Enterprise Europe Network– το πρωταρχικό εργαλείο της Επιτροπής για τη διεθνοποίηση των ΜΜΕ – και μια άλλη, μικρότερη πρωτοβουλία Startup Europe, η οποία στοχεύει στη βοήθεια νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας αναπτυχθεί στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές.

Και τις δύο πρωτοβουλίες της διαχειρίζεται απευθείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελούν τα πρώτα σημεία επαφής για τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για να ξεκινήσουν το εμπόριο διεθνώς.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: