Διαψεύδονται οι φήμες για δηλητηρίαση Γκιουλέν

Επίμονες φήμες χθες βράδυ έφεραν τον Γκιουλέν να έχει δηλητηριαστεί και πεθάνει στην Πενσυλβάνια στην κατοικία του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού στην Ουάσινγκτον Χακάν Τσοκούρ ο οποίος μέσω του τουίτερ αναφέρει ότι ερευνά το θέμα.

“Παρακολουθούμε κι εμείς στενά και ερευνούμε τις φήμες ότι ο Γκιουλέν δηλητηριάστηκε, ότι μπορεί να πέθανε, ότι σκοτώθηκε εκείνος που τον δηλητηρίασε. Οι φήμες αυτές δεν έχουν φθάσει ακόμη στις αμερικανικές αστυνομικές πηγές της περιοχής ούτε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και πάλι δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη κανένα περιστατικό στο αγρόκτημα, κάτι μπορεί να έχει συμβεί και μπορεί να μην έχει καταγγελθεί (ακόμη) στην αστυνομία. Ωστόσο ακόμη και η οργάνωση του Γκιουλέν δεν μπορεί να κρύψει για πολύ μια τέτοια κατάσταση. Σε λίγο θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα κι εμείς θα μεταφέρουμε τις εξελίξεις από τον χώρο”, αναφέρει ο ανταποκριτής του Αναντολού.

Σήμερα το πρωί ένας από τους πιο γνωστούς οπαδός του Τζεβντέτ Τουρκύογλου, με προσωπικό βίντεο αρνείται τις φήμες περί θανάτου λόγω δηλητηρίασης του Γκιουλέν. Λέει ότι ο δάσκαλος είναι καλά, υποστηρίζει ότι οι φήμες είναι  ανυπόστατες και προσθέτει «αν θέλει ο Θεός, ο ίδιος ο Γκιουλέν θα εμφανιστεί σε βίντεο.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: