Αργεντινή: Εξακολουθούν να μαίνονται οι γιγάντιες πυρκαγιές στα Β. Ανατολικά

 

Εδώ και εβδομάδες συνεχίζουν την καταστρεπτική τους εξάπλωση οι πυρκαγιές γιγαντιαίων διαστάσεων στην επαρχία Κοριέντες, απανθρακώνοντας  εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών και βοσκοτόπων ενώ  πέρα από την οικονομική ζημιά  βαρύ είναι και το τίμημα στο περιβάλλον.

Η πιο πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροτικής Τεχνολογίας (INTA), που φέρει ημερομηνία 7η Φεβρουαρίου, εκτιμούσε πως 5.200.000 στρέμματα βοσκοτόπων και καλλιεργειών, με άλλα λόγια περίπου το 6% της συνολικής επιφάνειας της επαρχίας, βρίσκονταν στις φλόγες.

Η φωτιά εξαπλώνεται με ρυθμό 200.000 στρεμμάτων την ημέρα και πλέον πρέπει να έχει φθάσει τα 7.000.000 στρέμματα, εκτιμάται από την Συνομοσπονδία Αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Κοριέντες.

Σύμφωνα με τον φορέα οι ζημίες έχουν φθάσει τα τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας των καταστραμμένων καλλιεργειών και τα 44,6 εκατ. δολάρια εξαιτίας της καταστροφής ορυζώνων. Υπολόγισε επίσης ότι τουλάχιστον 70.000 βοοειδή απανθρακώθηκαν.

Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Πυρκαγιών ανέφερε χθες Τετάρτη πως οι πυροσβέστες, με την υποστήριξη του στρατού ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, αγωνίζονται εναντίον έξι τεράστιων ενεργών μετώπων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αργεντινής δεν προβλέπει παρά μόνο μερικές ελαφρές βροχοπτώσεις από την Κυριακή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: