Άγρια ζώα πλημμύρισαν τους δρόμους, πάνω από πέντε χιλιάδες καϊμάν στους δρόμους του Ρίο

 

Τα  καϊμάν και άλλα άγρια ​​ζώα που μπορεί κανείς να δει στους δρόμους της πόλης, ακόμη και μέσα σε σπίτια, έχουν γίνει ένα κοινό θέαμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι ειδικοί εξήγησαν ότι οι κύριοι λόγοι για την αύξηση του πληθυσμού της άγριας ζωής είναι η αστική επέκταση και τα μολυσμένα καταφύγια ζώων και τώρα έχει δημοσιευτεί ότι περίπου πέντε χιλιάδες καϊμάν ζουν σε ποτάμια και λιμνοθάλασσες σε πυκνοκατοικημένους οικισμούς στα δυτικά της διάσημης βραζιλιάνικης πόλης.

Το 2020, καταγράφηκαν 2.419 περιπτώσεις άγριων ζώων στην πόλη, και ο αριθμός αυτός ήταν υψηλότερος κατά 1.115 περιπτώσεις σε ένα χρόνο. Μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, καταγράφηκαν 1.203 περιπτώσεις άγριων ζώων στην πόλη. Πέρα από τους γνωστούς λόγους, οι περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι στο φαινόμενο αυτό συμβάλλουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Σύμφωνα με το BBC, οι άνθρωποι συχνά ταΐζουν ζώα στους δρόμους και φυσικά δεν θα φύγουν τόσο εύκολα και θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Επιπλέον, πολλές φυσικές πηγές τροφίμων θα εξαφανιστούν λόγω της ρύπανσης», εξηγεί ο Ρικάρντο Φερίτας, βιολόγος στο Ινστιτούτο Jacquard.

Τα Καιμάν είναι ένα είδος κροκόδειλου που ζει στην Κεντρική και Νότια Αμερική, στις όχθες ποταμών, καναλιών, λιμνών, τις περισσότερες φορές μέσα στη λάσπη. Η κύρια διαφορά τους με τους αλιγάτορες είναι ότι στα καΐμάν φαίνονται  τα πάνω δόντια μόνο όταν κλείνουν τα σαγόνια τους, ενώ στους κροκοδείλους και στους αλιγάτορες φαίνονται τόσο τα πάνω όσο και τα κάτω δόντια. Υπάρχουν συνολικά έξι είδη καϊμάν και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Παραγουάη.

 

 

Πηγή: Politika.rs -μΜετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς/μertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: