Η Όμικρον εξαπλώνεται, η Ευρώπη οχυρώνεται

Η «Όμικρον» μεταδίδεται ταχύτατα και σχεδόν όλη η Ευρώπη προσπαθεί να οχυρωθεί με νέα περιοριστικά μέτρα. Δρόμοι άδειοι που δεν θυμίζουν γιορτές, χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται και δεκάδες κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν στα λιμάνια λόγω κρουσμάτων. Στο Ισραήλ ήδη προχώρησαν στην τέταρτη δόση του εμβολίου στους υγειονομικούς.

Η αυστριακή κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της Όμικρον, με τους καταστηματάρχες να ανησυχούν για το μέλλον.

Και ενώ η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει την ισχύ του πράσινου πιστοποιητικού, τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μέτρα για τις γιορτινές ημέρες έλαβε και η Γερμανία κλείνοντας τα νυχτερινά κέντρα, απαγορεύοντας τις συνεστιάσεις άνω των 10 εμβολιασμένων ατόμων, αλλά και τους θεατές στα γήπεδα.

Ακόμη και στη Βρετανία όπου τα μέτρα είναι λιγότερα, ο κόσμος διστάζει να βγει έξω. Οι ουρές έξω από τα καταστήματα του Λονδίνου για την έναρξη των εκπτώσεων ήταν πολύ μικρότερες απ‘ ό,τι συνήθως.

Στο Ισραήλ χορηγήθηκε σήμερα η τέταρτη δόση του εμβολίου σε υγειονομικούς, καθώς κάθε δεύτερη μέρα διπλασιάζονται τα κρούσματα με Όμικρον.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί κυρίως εξ αιτίας κρουσμάτων στο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στις θάλασσες, όπου τουλάχιστον τέσσερα κρουαζιερόπλοια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα λιμάνια, λόγω κρουσμάτων Όμικρον, παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες ήταν εμβολιασμένοι και διέθεταν αρνητικά τεστ.

Μέσα σε δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές παιδιών σε νοσοκομεία, ενώ οι πολίτες στην Times Square της Νέας Υόρκης περιμένουν για ώρες να κάνουν τεστ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

www.ertnews.gr

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: