Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα “σταθμός” σε καινοτόμα πλατφόρμα ψηφιακών διαδρομών

Στα “άδυτα” του Νεκρομαντείου του Αχέροντα θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν οι χρήστες μιας ειδικής πλατφόρμας που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών/ΕΙΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την εταιρεία Content Management in Culture.

Μετά από σχετική αδειοδότηση από την ΕΦΑ Πρέβεζας το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, στα πλαίσια του έργου RoGH – Ψηφιακές Διαδρομές στα Μονοπάτια της Ελληνικής Ιστορίας, θα φωτογραφήσει το Νεκρομαντείο με ειδικές πανοραμικές κάμερες 360 μοιρών .

Οι φωτογραφίες αυτές θα ενταχθούν σε μια ειδική ψηφιακή πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες και από άλλους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας μας περιήγησης και στη συνέχεια οι φωτογραφίες από το Νεκρομαντείο θα ενταχθούν στην πλατφόρμα “Ψηφιακές Διαδρομές” μαζί με φωτογραφίες από διάφορους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μνημεία του ελλαδικού χώρου.

Η πλατφόρμα αυτή δίνει μοναδικές δυνατότητες στους χρήστες της,οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση με τρόπο άμεσο και βιωματικό,στους ιστορικούς τόπους της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: