Τα παιδιά της Πρέβεζας ύφαναν την σημαία των Κολοκοτρωναίων

Πρωτότυπη δράση χειροτεχνίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας στο πλαίσιο του εορτασμού 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.Την σημαία των Κολοκοτρωναίων , την πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων αγωνιστών του 1821 ύφαναν σήμερα σε ατομικούς αργαλειούς τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Η πρωτότυπη αυτή χειροτεχνία φιλοξενήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου Αθανασιάδη υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου της Δημ.Βιβλιοθήκης Σπύρου Λάμπρου και των εθελοντριών Χριστίνας Κούκια και Αλεξάνδρας Κωστάκη.Τα παιδιά χρησιμοποιώντας λευκή και μπλε κλωστή, έπλεξαν το καθένα την σημαία του τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους αγωνιστές του 1821.

Η σημαία χρησιμοποιήθηκε από τους Κολοκοτρωναίους από το 1806. Η σημαία φέρει γαλάζιο σταυρό σε λευκό φόντο, σύμβολο του Αγίου Ανδρέα.

Σημαίες με παρόμοιο σχήμα και χρώμα χρησιμοποιήθηκαν και από άλλους οπλαρχηγούς κατά την διάρκεια της επανάστασης.

Είναι η σημαία που απεικονίζεται σε μια σειρά από γνωστούς πίνακες που έχουν θέμα την Ελληνική επανάσταση, όπως η αναπαράσταση της λειτουργίας στην Μονή της Αγίας Λαύρας και Έξοδος του Μεσολογγίου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: