Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η έγκριση ή μη της μελέτης “Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή) Τμήμα Πρέβεζα –Πάργα”.

Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητείται σημερα Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι η έγκριση ή μη της μελέτης “Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή) Τμήμα Πρέβεζα –Πάργα”.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην διαδικασία ένταξης του μεγάλου αυτού έργου (προϋπολογισμού περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ) στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το δίκτυο των ποδηλατόδρομων θα ξεκινά από τον Παντοκράτορα και θα τερματίζει στη διασταύρωση της Πάργας, δίνοντας κατά μήκος της διαδρομής τη δυνατότητα στον ποδηλάτη να γνωρίσει τα αξιοθέατα και τις παραλίες της περιοχής με διαδρομές προς Αρχαία Νικόπολη,

Νεκρομαντείο, Κανάλι, Καστροσυκιά, Αχέροντα κλπ. Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την υποβολή πρότασης ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης , η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προχώρησε και στην αναζήτηση τεχνικού συμβούλου για την συλλογή στοιχείων έξυπνων εφαρμογών (smart cities etc.) για το έργο.

Ο ανάδοχος του έργου θα υποβάλει προτάσεις λύσεων -καινοτομίας για τη δημιουργία έξυπνων συστημάτων και εφαρμογών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων η υλοποίηση του οποίου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: