Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό Λούτσας-Βράχου για την διευθέτηση των προβλημάτων της καλοκαιρινής περιόδου από τον Δήμο Πάργας

Τάξη” στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τους θερινούς μήνες στην παραλιακή οδό Λούτσας-Βράχου επιθυμεί να βάλει ο Δήμος Πάργας εγκρίνοντας νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με δεδομένο ότι και οι δύο προσβάσεις (από και προς την Ε.Ο Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας) είναι οδικά τμήματα με στενό πλάτος οδοστρώματος, ενώ σε περιόδους αιχμής δεν δύναται σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες διαφυγής οι οποίες μπορεί να να προκύψουν από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο ή από μια πιθανή πυρκαγιά.

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η βελτίωση της χάραξης και της βατότητας των χωμάτινων οδών ανάντη του παραλιακού μετώπου έτσι ώστε να δημιουργηθούν τουλάχιστον ακόμη 2 προσβάσεις σύνδεσης της παραλιακής οδού με την Ε.Ο Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να ληφθεί ειδική μέριμνα για την στάθμευση των οχημάτων (με την παροχή κινήτρων για την δημιουργία πάρκινγκ και από ιδιώτες) ενώ σε ότι αφορά τα λεωφορεία αυτά θα μπορούν να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους σε σημεία σύντομης στάσης και να επιστρέφουν προς στάθμευση μακράς διαρκείας σε άλλο χώρο.

Βασική προϋπόθεση λειτουργίας του συστήματος είναι η συστηματική αστυνόμευση και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του ΚΟΚ, ώστε να καταστεί σαφές προς όλους τους χρήστες ότι δεν δύναται να παρανομούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: