Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Καιρός: Χωρίς βροχές, με βοριά στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

6344155 scaled

6344155 scaled

Χωρίς ουσιαστικές καιρικές μεταβολές θα κυλήσει η εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Γενικά περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους, απουσία βροχοπτώσεων, ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασία που θα φτάνει στα επίπεδα των 20-25 βαθμών στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση που φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στη νότια Εύβοια, τις βόρειες και δυτικές Κυκλάδες, τη θάλασσα Κυθήρων και τη δυτική Κρήτη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 24 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.) – ertnews.gr

Exit mobile version