Ό διεθνής Τύπος γράφει ότι η παραδοσιακή ιταλική πίτσα “Μαργαρίτα” ακριβαίνει κατά 30%.
Οι κυριότερες αιτίες της αύξησης της τιμής είναι τα πολύ ακριβά καύσιμα, ο πληθωρισμός, η άνοδος της τιμής του τυριού Μοτσαρέλα και του αλευριού. Παράλληλα με την ακρίβεια στην γειτονική χώρα σημειώνεται πτώση του δείκτη κατανάλωσης.
Η παραδοσιακή ιταλική πίτσα “Μαργαρίτα” πήρε την ονομασία της προς τιμήν της βασίλισσας Ιταλίας Μαργαρίτας της Σαβοϊας. Το έτος 1889 ένας μάγειρας της Νάπολης έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή τη πίτσα και την ονόμασε “Μαργαρίτα” .
Πηγή: Διεθνής Τύπος
Μετάφραση: Γιώργος Γιαννακόπουλος
www.ertnews.gr