Ξεκινά η δίκη στα Γιάννενα για τις κλεμμένες εικόνες και Ευαγγέλια από μονές και εκκλησίες της Ηπείρου

Χωρίς άλλη αναβολή θα ξεκινήσει την Πέμπτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης των κλεμμένων εικόνων από μονές και εκκλησίες της Ηπείρου, για την οποία έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα ένας αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Ιωαννίνων και πέντε ακόμη άτομα.

Ανάμεσά τους ένας 48χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας από τα Τρίκαλα και ένας βιβλιοδέτης, στο παλαιοπωλείο του οποίου στο Μοναστηράκι βρέθηκαν κλεμμένα βιβλία και Ευαγγέλια από την Ήπειρο.

Η σύλληψη, μάλιστα, του τελευταίου, το 2015, συνέβαλε καταλυτικά στην προώθηση της υπόθεσης, που απασχολεί την περιοχή για μια δεκαετία περίπου, καθώς υπέδειξε ως προμηθευτή των κειμηλίων τον 48χρονο.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορίες για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πράγματος αφιερωμένου στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο για τη θρησκευτική λατρεία, τελεσθείσα από δράστες που είχαν ενωθεί να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής μνημείου και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: