Βαλίτσα στα lost and found; Όχι αν ακολουθήσεις αυτά τα tips

Η χαρά της εξερεύνησης του νέου μέρους που επισκεπτόμαστε και οι στιγμές χαλάρωσης που ονειρευόμαστε εύκολα μπορούν να καταστραφούν από τις πρώτες στιγμές που πατάμε το πόδι μας στον προορισμό μας. Μια βαλίτσα χαμένη σημαίνει προσωπικά αντικείμενα χαμένα, με ποικιλία ύψους χρηματικής και συναισθηματικής αξίας.

Οι βαλίτσες ταξιδίου, όσο κι αν είναι οι πολλά υποσχόμενοι συνοδοί μας, πολλές φορές γίνονται αγνοούμενες, αφήνοντάς μας ξεκρέμαστους. Όμως, υπάρχουν κάποια tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε και κάποια λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε, όπως θα δούμε παρακάτω.

Tip 1: Βάλτε χρώμα
Πόσες μαύρες κλασικές βαλίτσες και σακ βουαγιάζ πρέπει να χαθούν ακόμα για να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε κάτι πιο δραστικό ώστε να μη βρεθούμε στον χώρο των lost and found ενός αεροδρομίου; Ιδιαίτερες βαλίτσες με χρώμα, μοτίβα και σχέδια δεν είναι μόνο προνόμιο των παιδιών, αλλά και δικό μας, αν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε σωστά. Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε μία νέα βαλίτσα, πέρα από την ποιότητα, βάλτε ως βασικό κριτήριο και το χρώμα της, που οφείλει να είναι ξεχωριστό. Βρείτε ποιο χρώμα σας ταιριάζει και σας βολεύει σαν χαρακτήρα, και υιοθετήστε το στη βαλίτσα σας.

Tip 2: Βάλτε ταμπελάκι
Πάντα θα πρέπει να υπολογίζετε το σενάριο της απώλειας της βαλίτσας σας, έστω κι αν αυτή η απώλεια είναι σύντομη. Οι σύγχρονες και ποιοτικές βαλίτσες ταξιδίου έχουν ήδη τοποθετημένο κάποιο ταμπελάκι στο οποίο μπορείτε να γράψετε μερικά βασικά σας στοιχεία. Αυτά θα πρέπει να είναι το όνομά σας, το τηλέφωνο και το email σας.
Δεν είναι καλή ιδέα να προσθέσετε και τη διεύθυνση σας: τα παραπάνω στοιχεία είναι ήδη υπεραρκετά για να σας εντοπίσει όποιος βρει τη βαλίτσα σας.

Tip 3: Προτιμήστε απευθείας πτήσεις
Ίσως να μη βολεύει τον προγραμματισμό σας, μια και οι απευθείας πτήσεις είναι πιο αραιές από τις άλλες, όμως η επιλογή τους ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες απώλειας βαλίτσας. Οι βαλίτσες ταξιδίου περνούν από μια χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου στις περιπτώσεις πτήσεων με ανταπόκριση, γεγονός που οδηγεί πολλές φορές στην απώλειά τους. Όχι ότι μια βαλίτσα δεν μπορεί να χαθεί σε ταξίδι τύπου Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όμως οι πιθανότητες απώλειας εδώ είναι απειροελάχιστες.

Όσα πλάνα κι αν έχετε κάνει για το ταξίδι σας, οι χαμένες βαλίτσες ταξιδίου μπορούν να τις ανατρέψουν. Για να μη γίνει αυτό, μπορείτε εσείς να ανατρέψετε το κακό αυτό σενάριο, ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές.

Κι ένα mini tip: Να έχετε στο κινητό σας φωτογραφίες με τη βαλίτσα σας, όπως και μια λίστα αντικειμένων που περιέχονται σε αυτήν. Γιατί αν διαβείτε την πόρτα των lost and found, αυτές οι μικρές κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε γρήγορα από εκεί, παρέα με τη βαλίτσα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: