Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στα Γιάννινα κλιμάκιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η οποία θα παρουσιάσει το έργο ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου και παράλληλα θα γίνει συντονισμός με τις υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν οι εκσκαφές για την ανάπτυξη του δικτύου, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος της πόλης.

Τα έργα για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Ηπείρου, δημοπρατήθηκαν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2021 με συνολικό προϋπολογισμό 29,1 εκατ. ευρώ. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025.

Στα Ιωάννινα το έργο αφορά στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG. Μέχρι το 2026, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Το έργο κατασκευής του δικτύου στα Ιωάννινα έχει προϋπολογισμό 14,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: