“Σβήνει” η πανδημία στην Ήπειρο- Επιστροφή στην κανονικότητα

Σε εμφανή τάση αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία στην Ήπειρο και το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 111 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα 54 στα Γιάννενα, 26 στην Πρέβεζα, 21 στην Άρτα και 10 στη Θεσπρωτία. Πανελλαδικά καταγράφηκαν 2.665 κρούσματα και 30 θάνατοι.

Στην Ήπειρο- όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατούν πλήρως οι 2 μεταλλάξεις της Όμικρον, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργεί το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης.

Ως γνωστόν από την 1η Μαΐου δεν απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και παράλληλα αυξάνεται η χωρητικότητα των καταστημάτων στο 100%. Παραμένουν όμως οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Στα σχολεία επέστρεψαν από το πρωί και οι μαθητές με την εφαρμογή νέου πρωτοκόλλου υγείας. Συγκεκριμένα, διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού και τα ξεχωριστά διαλείμματα. Ωστόσο δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό. Δηλαδή απομόνωση του ατόμου τουλάχιστον 5 ημερών από τη στιγμή επιβεβαίωσης του κρούσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: