Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται ο φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στη λίμνη των Ιωαννίνων

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται ο φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στη λίμνη των Ιωαννίνων, με στόχο να γίνει αυτή εντός του 2022, με την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» να την έχει θέσει σε προτεραιότητα, ώστε να πραγματοποιήσει την έναρξη πτήσεων προς Κέρκυρα κ.α..

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας εισηγούμενος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία, η οποία όμως είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, καθώς το υδατοδρόμιο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές υποδομές και το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων μετατρέποντας ουσιαστικά την πόλη σε κέντρο αναφοράς για ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Ουσιαστικά με το υδατοδρόμιο αίρεται η δύσκολη, γεωγραφικά, διασύνδεση των Ιωαννίνων ενώ προσφέρεται η δυνατότητα επικοινωνίας με προορισμούς που με τις συμβατικές δυνατότητες μετακίνησης, είναι είτε χρονοβόρες (μετάβαση στην Ηγουμενίτσα και από κει με καράβι στην Κέρκυρα ή μετά τη μετάβαση στην Κέρκυρα μετεπιβίβαση σε καράβι για τα Διαπόντια Νησιά ή μετάβαση στην Κυλλήνη και από κει με Καράβι στη Ζάκυνθο κλπ.) είτε ακριβές. Με τα υδροπλάνα ανοίγονται νέοι προορισμοί, νέες δυνατότητες, νέες αγορές.

Ο κ. Βλέτσας διευκρίνισε ότι στο στάδιο της διαβούλευσης στο οποίο βρισκόμαστε ήδη έχουν γνωμοδοτήσει θετικά η Περιφέρεια Ηπείρου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Κτηματική Υπηρεσία ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση και στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης. Η γνωμοδότησή του είναι θετική με ορισμένες παρατηρήσεις για τα επόμενα στάδια.
*Το υδατοδρόμιο χωροθετείται στην βορειοδυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, εντός του υποτυπώδους λιμένα Περάματος.

Θα περιλαμβάνει χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις πολύ μικρού μεγέθους. Επιπλέον θα χρησιμοποιούνται υδάτινοι διάδρομοι για την προς – απολίμνωση των υδροπλάνων. Η συνολική, αναγκαία επιφάνεια που θα διατεθεί για την ανάπτυξη των χερσαίων και των πλωτών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 3.774,93 τ.μ.

«Εν κατακλείδι, το σχεδιαζόμενο υδατοδρόμιο στη λίμνη Παμβώτιδα μπορεί ν’ αποτελέσει πυλώνα αναπτυξιακής ώθησης για ολόκληρη την ΠΕ Ιωαννίνων και την Ήπειρο γενικότερα. Θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα και θ’ ανοίξει νέες δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην προστατευόμενη περιοχή» κατέληξε στην εισήγησή του ο κ. Βλέτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: