Σταθερά, αλλά όχι χαμηλά, τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες για την Ήπειρο.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 νέα κρούσματα για την περιφέρεια. Από αυτά τα 2 εντοπίζονται στο Νομό Άρτας 2, τα 5 στη Θεσπρωτία, τα 25 στο Νομό Ιωαννίνων και 9 στην Πρέβεζα.
Στο επίπεδο 2 (κίτρινο) του επιδημιολογικού χάρτη, βρίσκεται ολόκληρη η περιφέρεια καθώς η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα Ιωάννινα,
τα έριξαν από το πορτοκαλί επίπεδο 3. Την ίδια όμως στιγμή ανεβαίνει επίπεδο η Άρτα μετά τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στο 31% ανέρχεται το ποσοστό της μετάλλαξης «Δέλτα» για την Ήπειρο, για το χρονικό διάστημα από 5 μέχρι 18 Ιουλίου ενώ για το συνολικό χρονικό διάστημα επιτήρησης υπολογίζεται στο 13,3%.
Η μετάλλαξη «Δέλτα» καταγράφεται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα στην Άρτα, τρία στη Θεσπρωτία, τρία στο Νομό Πρέβεζας και 25 στο Νομό Ιωαννίνων.