Στην κεντρική πλατεία κατέληξε η πομπή των αγροτών στα Ιωάννινα.

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία άνοιξε ο Χάρης Λιούρης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

Ακολούθησε ομιλία από τον Μίλτο Μπούκα, κτηνοτρόφο, που σχολίασε ότι η διαφημιζομένη αύξηση της τιμής του γάλακτος στους κτηνοτρόφους αντανακλά τη μείωση της παραγόμενης ποσότητας αφού «δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα ζωντανά».

Εκ μέρους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζίτσας το λόγο πήρε ο Κώστας Κατσάνος, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος συντονίζει τη δράση του με τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ταΐζει με μπόλικα δισεκατομμύρια τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες και δίνει τρίμματα σε αυτόν που παράγει το ψωμί, κόκκαλα σε αυτόν που παράγει το κρέας».

Τη συγκέντρωση στήριξαν και χαιρέτισαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο Νίκο Έξαρχο να καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους την ερχόμενη Πέμπτη 17/2 στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια.

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυναν ο Χρήστος Γρίβας εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Μιχάλης Δεβέκος, πρόεδρος των Γεωπονικών καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ χαιρετίζει θερμά τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο Νομό Ιωαννίνων. «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και στεκόμαστε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί σε ανατιμήσεις σε όλες τις πλευρές της παραγωγής, όπως με τα λιπάσματα να αγγίζουν το 40%, τις ζωοτροφές το 50%, το ηλεκτρικό ρεύμα το 100%, τα καύσιμα το 20%, είναι συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που όλοι μαζί προσκυνούν την ΚΑΠ της ΕΕ.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο Νομό Ιωαννίνων δυναμώνουν τον αγώνα των αγροτών σε όλη τη χώρα, δυναμώνουν τους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας που μάχονται να επιβιώσουν μπροστά στην ανελέητη αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύεται μέρα με τη μέρα».

«Αυτοί οι αγώνες που συντονίζονται πανελλαδικά ενιαιοποιώντας τα δίκαια αιτήματά τους είναι αυτοί οι αγώνες που μπορούν πραγματικά να πιέσουν την κυβέρνηση, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε αποσπάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: