Σκάνδαλο Θεσπρωτίας: Στο αυτόφωρο αλλοδαποί που κυνηγούσαν χωρίς άδεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου, όταν, κατά την περιπολία και τον έλεγχο κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα είχαν εκδώσει μεν άδεια θήρας, η οποία όμως είχε τοπικό χαρακτήρα και αφορούσε στην περιοχή της Λαμίας, όπου είχε εκδοθεί.

Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία και αφού ζητήθηκε συνδρομή και των Δασικών Υπηρεσιών, τα δύο άτομα είχαν ασκήσει θήρα στην περιοχή της Λαμίας πριν από κάποιες εβδομάδες, στη συνέχεια επέστρεψαν στη χώρα τους και πριν από λίγες ημέρες επέστρεψαν ξανά στην Ελλάδα, για να ασκήσουν θήρα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας αυτή τη φορά.

Όμως η τοπική άδεια θήρας που είχαν εκδώσει, αυτονόητα δεν έχει ισχύ για καμία άλλη περιοχή της χώρας, πλην της περιοχής στην οποία εκδόθηκε και ως εκ τούτου ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Αφού οδηγήθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια που είχαν μαζί τους και οι άδειες θήρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: