Σε υψηλή παραβατικότητα η Ηπειρος για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Η εικόνα που δίνει για την περιοχή μας η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν είναι καλή, καθώς περιλαμβάνει την Ήπειρο μεταξύ των Περιφερειών της χώρας με τα πιο υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας καταστημάτων του κλάδου.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Περιφέρειες, Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π.) ήδη έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε διάφορες επιχειρήσεις.

Στις βασικότερες παραβάσεις περιλαμβάνονται η απουσία μάσκας, η μη τήρηση των αποστάσεων και του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο τρεις παραβάσεις σε μεζεδοπωλεία τα οποία εξυπηρετούσαν πελάτες και στον εσωτερικό τους χώρο. Στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ στον καθένα και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων για 15 ημέρες.

Όσον αφορά γενικότερα σε παραβάσεις των μέτρων για την πανδημία, με βάση το ενημερωτικό δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, το Σαββατοκύριακο βεβαιώθηκαν συνολικά 28, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν στους περιορισμούς μετακίνησης και οι 15 σε μη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας υψηλή παραβατικότητα είχαμε σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις.

Για το λόγο αυτό, προαναγγέλθηκαν οριζόντιοι σαρωτικοί έλεγχοι «με επίκεντρο τις περιοχές και τις επιχειρήσεις αυτές που δεν τηρούν τους ειδικούς όρους λειτουργίας θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη συλλογική προσπάθεια για τη σταδιακή επανεκκίνηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: