Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στους Πάδους Κόνιτσας

Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στους Πάδους Κόνιτσας αφανίζοντας περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πλαγιές της Πίνδου. Εναέρια μέσα δεν υπάρχουν και η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από το έδαφος, εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ναρκοπέδια από την περίοδο του Εμφυλίου.

Επί του παρόντος δεν κινδυνεύουν οικισμοί. Στο μεταξύ και σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Ιωαννίνων του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου, η κατάσταση είναι δραματική εξαιτίας του καύσωνα και της λειψυδρίας και οι υδροφόρες της Περιφέρειας και των Δήμων λόγω των πυρκαγιών δε μπορούν να μεταφέρουν νερό σε κτηνοτροφικές φάρμες ακόμη και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Απόστολου Βασδέκη, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Λημέρι Φιλιατών, όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς στην αλβανική πλευρά των συνόρων μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: