Σε απόγνωση οι αγρότες του Φαναρίου βλέποντας τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται απότιστες.

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί παραγωγοί βλέποντας τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται απότιστες.

Σε μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου δήμου Πάργας, με κίνδυνο να καταστραφεί η φετινή παραγωγή σε πολλές καλλιέργειες που βρίσκονται στα χωράφια και μαραίνονται εξαιτίας της έλλειψης νερού.

Οι αγρότες – μέλη του ΤΟΕΒ Αχέροντα δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους εξαιτίας του αρρύθμιστου χρέους ύψους πάνω από 3 εκ. € του οργανισμού προς τη ΔΕΗ η οποία έχει κόψει το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην ποτίζονται περισσότερα από 50.000 στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών.

Οι αγρότες αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Ποτίζουν με τις μηχανές όσοι έχουν, πληρώνουν πετρέλαια και στην ουσία θα πληρώσουν και το νερό που δεν έχουν πάρει από το ΤΟΕΒ. Έχει φτάσει 19 Μάϊου και οι καλλιέργειες αρχίζουν να καίγονται, με την φετινή χρονιά ειδικά να είναι πολύ δύσκολη με την έντονη ξηρασία που επικρατεί.

Ο κ. Γιάννης Κίτσιος ο πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Αχέροντα όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο, έχει κοπεί στην περιοχή η παροχή, και η ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει να βρουν όσοι έχουν πρόβλημα, άλλο πάροχο εδώ και τρεις μήνες περίπου.

Μόνο ο ΤΟΕΒ Αχέροντα έχει στην περιοχή ευθύνης του 50.000 αρδεύσιμα στρέμματα, εκτάσεις καλλιεργήσιμες που έχουν μείνουν χωρίς νερό. «Εμείς έχουμε γύρω στα 3 εκατ. ευρώ χρέη, αλλά μας οφείλουν αρδευτικά τέλη 1,5 εκατ. ευρώ.

Αν η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση, τεράστιες εκτάσεις θα μείνουν απότιστες. Πάντως από όσα μαθαίνω ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να δοθεί λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: