Ήπειρος: Πληρότητες έως και 90% στα καταλύματα

Μεγάλες πληρότητες έχουν και φέτος, για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα καταλύματα στο νομό Ιωαννίνων. Στην πόλη, σύμφωνα με τις κρατήσεις, η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες αγγίζει το 90% χωρίς να αποκλείεται να φτάσει ακόμη σε ψηλότερα επίπεδα.

Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Ζαγορίου, όπου ήδη έχουν καταλύσει πολλοί επισκέπτες. Και στο Μέτσοβο, για μια ακόμη φορά, τα καταλύματα έχουν πληρότητες έως και 90%, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα χωριά των Τζουμέρκων και σε αρκετά ορεινά χωριά της Άρτας.

Να σημειωθεί ότι στο Ζαγόρι, τόσο ο δήμαρχος όσο και αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού διαβεβαιώνουν ότι οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία του δρόμου λόγω παγετού το πρωί και το βράδυ.

Τελευταία ημέρα η σημερινή για τις αγορές ενόψει των Χριστουγέννων. Χθες, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, και κυρίως στα σούπερ μάρκετ, ήταν αυξημένη, ενώ σήμερα αναμένεται η κινητικότητα να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Πάντως, το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι κατά πολύ ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι και σύμφωνα με τους εμπόρους μεσοσταθμικά η αύξηση θα φτάσει έως και 20% ειδικά στα κρέατα, όπως και στα γλυκίσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: