Όλα είναι έτοιμα να τεθεί σε λειτουργία η Τρίτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Όλα είναι έτοιμα να τεθεί σε λειτουργία η Τρίτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εάν χρειαστεί.

Τρέχουν οι διαδικασίες- σύμφωνα με την επικαιροποιημένο σχέδιο που έχει η διοίκηση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για να λειτουργήσει μια ακόμη μονάδα ΜΕΘ covid.

Ουσιαστικά, η διοίκηση σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο του ΠΓΝΙ για την πανδημία θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο προκειμένου να γίνει η προετοιμασία και να τεθεί, αν χρειαστεί, σε λειτουργία η 3η ΜΕΘ covid.

Αυτή την στιγμή, στις τέσσερις μονάδες Λοιμωδών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν υπάρχει πίεση καθώς νοσηλεύονται συνολικά 45 άτομα, ωστόσο δεν είναι ανάλογη η κατάσταση στις ΜΕΘ covid.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η πίεση στην ευρύτερη περιοχής της Πάτρας και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να δεχθούν τα Γιάννενα περιστατικά για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή μας είναι μεγάλος και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται εγρήγορση και ετοιμότητα καθώς πρόκειται για μια μεταβαλλόμενη κατάσταση που ανα πάσα στιγμή αλλάζει τα δεδομένα και πρεσάρει την δυναμική των νοσοκομείων των Ιωαννίνων.

Περιμένοντας αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων
Η κα. Σταυρούλα Τσιάρα γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων έδωσε την εικόνα της ετοιμότητας που υπάρχει «είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία ώστε εάν χρειαστεί να λειτουργήσει και τριτη ΜΕΘ για τους ασθενείς με covid» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων ενώ εξήγησε οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν ρόλο στην αποκλιμάκωση εξηγώντας ότι η καλοκαιρία και η άνοδος της θερμοκρασίας θα βοηθήσουν στην μείωση του ρυθμού μετάδοσης ενδοικογενειακά κυρίως: «Εάν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, τότε θα μειωθεί και η μεταδοτικότητα που τώρα είναι αυξημένη κυρίως μέσα στις οικογένειες αλλά και σε εργασιακούς χώρους.

Χρειάζεται προσοχή και περιμένουμε τον επόμενο μήνα να είμαστε καλύτερα», είπε, ζητώντας από όλους να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: