Οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Άρτας προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία μερίδας υγειονομικών του Νοσοκομείου Άρτας, που ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ήδη και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της πρωτοβουλίας αυτής, έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών προκειμένου να κινηθούν νομικά, μόλις εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Το θέμα πέραν της διοίκησης του νοσοκομείου, απασχολεί και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας που πρόκειται καταρχάς να καλέσει σε απολογία γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος συμμετέχει στη συγκεκριμένη κίνηση και με δημόσιες δηλώσεις του αμφισβητεί την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κάνοντας λόγο για πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, που δε σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Βαγγέλης Χαρμπής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου, επισήμανε την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών ως βασικού όπλου για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Όπως ανέφερε, “τέτοιες ανυπόστατες απόψεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας αλλά και τις εγκρίσεις των σκευασμάτων από παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων προκαλούν σύγχυση, υπονομεύουν τη συλλογική προσπάθεια και τελικά ανακόπτουν την ομαλή ροή εμβολιασμού”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: