Οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων στην Ήπειρο με έντονα αρνητικούς δείκτες σε Άρτα και Πρέβεζα

Έντονη πτωτική πορεία του πληθυσμού της Ελλάδας τη δεκαετία 2011-2020, που καταγράφεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και φτάνει σε περιφερειακές ενότητες το 7,5%-10%, έδειξε η έρευνα Βασίλη Κοτζαμάνη και Βασίλη Παππά, με τίτλο “Τα φυσικά ισοζύγια σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο τη δεκαετία 2011-20 και η συμβολή τους στη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας”.

Πιο συγκεκριμένα έως το 2040 θα καταγραφούν 950.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις, ενώ ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να οδηγηθεί σε μείωση κατά 450.000 περίπου άτομα γεγονός που θα οφείλεται κατά 60% στο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων και κατά 40% στο επίσης αρνητικό μεταναστευτικό ισοζύγιο.

Μόλις 12 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας παρουσιάζουν οριακά θετικό ισοζύγιο, ενώ μία από τις περιοχές με τον πιο έντονα αρνητικό δείκτη (άνω του -7,5%) είναι η Άρτα. Την ίδια στιγμή η Πρέβεζα χαρακτηρίζεται ως μια από τις Π.Ε με αξιοσημείωτη αρνητική τάση μεταξύ γεννήσεων και θανάτων που κυμαίνεται (από -5% έως -7,5%) .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: