Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι προκρατήσεις στα καταλύματα στα Γιάννενα και στα ορεινά του Νομού για το Πάσχα

Ούτε η ενεργειακή κρίση, ούτε η ακρίβεια, ούτε η πανδημία έχουν σταθεί μέχρι στιγμής ικανές να ρίξουν βαριά τη… σκιά τους στην τουριστική εικόνα του Ν. Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου.

Η περιοχή μας παραμένει δημοφιλής προορισμός και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και το Πάσχα, για το οποίο οι προκρατήσεις στα καταλύματα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης. Αυξημένα δρομολόγια με την Αθήνα θα έχει τις επόμενες ημέρες και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, μέσω του οποίου πάντως δεν πρόκειται φέτος να διακινηθούν αμνοερίφια προς την πρωτεύουσα! Όσον αφορά στα ορεινά του Νομού, κυρίως Μέτσοβο και Ζαγόρι κι εδώ οι «οιωνοί» είναι ιδιαίτερα θετικοί για τις γιορτές!

Στην αυξημένη επισκεψιμότητα, πάντως, παίζουν σημαντικό ρόλο οι σχολικές εκδρομές που επέστρεψαν τελευταία στα Γιάννενα, τα συνέδρια και οι αθλητικές εκδηλώσεις που θα πάρουν τη σκυτάλη μέσα στον Μάιο.

Υψηλές προκρατήσεις
Σε ικανοποιητικό επίπεδο έχουν φτάσει οι προκρατήσεις δωματίων στα καταλύματα όλου του Νομού Ιωαννίνων ενόψει του Πάσχα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθη Σιούτη να αναφέρει ότι αγγίζουν περίπου το 85%.
«Επιστρέφουμε δειλά – δειλά στην κανονικότητα μετά από μία μακρά περίοδο, δύο ολόκληρα χρόνια απραξίας. Τα σημάδια είναι θετικά και, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας και σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τουριστικά η χώρα και η περιοχή μας θα απογειωθεί», τονίζει με έμφαση και προσθέτει: «Εμείς ως Ένωση ξενοδόχων συνεχίζουμε κανονικά την προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής μας εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων».

Αυξημένα δρομολόγια
Αυξημένη επιβατική κίνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο αυτή να φτάνει στο επίπεδο των προ πανδημίας Πασχαλινών περιόδων. Χθες η κίνηση ήταν μεγάλη στο ΚΤΕΛ, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρός του Γρηγόρης Γκίκας λόγω της μαζικής αναχώρησης φοιτητών που σπουδάζουν στα Γιάννενα για τα σπίτια τους και της άφιξης αντίστοιχα Γιαννιωτών για διακοπές. Από τη Μεγάλη Τετάρτη το ΚΤΕΛ αυξάνει τα δρομολόγια από και προς Αθήνα, τα οποία θα φτάσουν τα 10 – 13 από τέσσερα – πέντε που είναι σήμερα. Παλιότερα βέβαια σε αντίστοιχες περιόδους, δρομολόγια από και προς Αθήνα εκτελούσαν πάνω από 20 αυτοκίνητα ημερησίως, σύμφωνα με τον κ. Γκίκα.

Στις ιδιαιτερότητες των φετινών γιορτών είναι επίσης και το γεγονός ότι έχουν… κοπεί πλέον οι αποστολές από τα Γιάννενα προς την πρωτεύουσα αρνιών και κατσικών με αποδέκτες απόδημους συμπατριώτες μας όπως γινόταν παλιότερα! Φαινόμενο που προφανώς έχει να κάνει με την εντυπωσιακή αύξηση στην τιμή τους.

Μέτσοβο – Ζαγόρι
– Μία εξαιρετική χειμερινή περίοδο έζησε φέτος το ορεινό Μέτσοβο χάρη στα Χιονοδρομικά Κέντρα της περιοχής και τον καιρό που φρόντισε οι πίστες τους να είναι γεμάτες χιόνι, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας. Όσο για το Πάσχα, οι πληρότητες στα καταλύματα του Μετσόβου πηγαίνουν πολύ καλά, με τον κ. Τζαφέα να τονίζει ότι «δεν βρίσκει πλέον κανείς εύκολα δωμάτιο και αν βοηθήσει ο καιρός, η κίνηση θα είναι μεγάλη και οι επισκέπτες θα ευχαριστηθούν τις διακοπές τους».

Οι επισκέπτες των γιορτών προέρχονται από τη Βόρειο Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, το Μέτσοβο δέχθηκε και πολλά σχολικά εκδρομικά το προηγούμενο διάστημα.

– Όσον αφορά στο Ζαγόρι, αυτή τη στιγμή έχει πολλούς επισκέπτες από το Ισραήλ, οι οποίοι από χθες και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, 23 Απριλίου γιορτάζουν το δικό τους Πάσχα, όπως είπε στον «Π.Λ.» ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος. Τα χωριά του Ζαγορίου αποτελούν δημοφιλή προορισμό για τη Μεγ. Εβδομάδα και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και φέτος, με τον κ. Σουκουβέλο να τονίζει πως ήδη οι πληρότητες είναι υψηλές, ειδικά στα μεγάλα χωριά. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται εδώ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κλείνουν κυρίως τετραήμερη διαμονή, από Μεγ. Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα.

Συνέδρια, αγώνες…
Το τελευταίο διάστημα είναι γενικά καλό πάντως για τον Νομό Ιωαννίνων όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, κυρίως χάρη στις σχολικές εκδρομές που έφεραν εδώ χιλιάδες μαθητές απ’ όλη τη χώρα. «Ο προορισμός μας δούλεψε πολύ καλά με τις εκπαιδευτικές εκδρομές, οι οποίες θα συνεχιστούν μετά τις διακοπές του Πάσχα», τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Στα σχολεία πρέπει να προστεθούν και τα επιστημονικά συνέδρια με κυριότερο αυτό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 ατόμων, ενώ στα μέσα Μαΐου θα ακολουθήσει το συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων. Πολλούς επισκέπτες θα φέρουν επίσης στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή αθλητικές διοργανώσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, αγώνες Πυγμαχίας, κλπ.

Στο μεταξύ, από τα μέσα Μαΐου ξεκινούν πτήσεις τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι οποίες θα το συνδέσουν με χώρες του εξωτερικού, ενώ από τις αρχές του ίδιου μήνα θα φτάνουν εδώ και ιδιωτικά αεροσκάφη.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: