Μέτσοβο: Με φόλες δηλητηρίασε δέκα σκυλιά, τσοπανόσκυλα και αδέσποτα. 

Μέσα σε περίπου μια εβδομάδα η Σόνια Κυριακού βρήκε νεκρά, δολοφονημένα με φόλες δέκα σκυλιά, τσοπανόσκυλα και αδέσποτα και όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr παρά το γεγονός ότι κάλεσε την Αστυνομία η καταγγελία της δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τον αστυνομικό που πήγε επί τόπου, αν και μιλάμε για έγκλημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Η κα Κυριακού μας εξήγησε ότι τυχαία είδε κάτοικο του Μετσόβου, ο οποίος χρησιμοποιώντας μηχανάκι πλησίασε κοντά στο ποιμνιοστάσιο της και όταν του φώναξε να μην καλεί τα σκυλιά στον δρόμο, καθώς κινδυνεύουν από τα οχήματα, εκείνος της είπε ότι πήγε εκεί να τα ταΐσει – μάλιστα κρατούσε και μια μαύρη σακούλα στο χέρι – αν και μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για τη σίτιση τους.

Η κα Κυριακού μας εξήγησε ότι πλησίον του στάβλου της διαβιούν περίπου 20 σκυλιά. Η ίδια – καθώς το χωράφι που βόσκουν οι 20 κατσίκες της είναι κοινοτικό – δεν μπορεί να βάλει περίφραξη για να περιορίσει τα τσοπανόσκυλα ή τα αδέσποτα που πλησιάζουν εκεί καθώς χρειάζονται και αυτά τροφή.

Η διασπορά δηλητηριασμένης τροφής με θύματα αρχικά τα σκυλιά συνήθως δεν περιορίζεται σε αυτά καθώς και τα άγρια σαρκοφάγα ζώα κινδυνεύουν είτε από τις φόλες τις οποίες δεν έφαγαν τα σκυλιά ή από τη λεγόμενη δευτερογενή δηλητηρίαση, δηλαδή αν τραφούν με κρέας ζώου που έχει δηλητηριαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: