Μετακινήσεις χωρίς λογική και τελειωμό για τους γιατρούς στην Ήπειρο

Δεν έχουν τελειωμό και λογική οι μετακινήσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Ηπείρου, παρά μόνο τη λογική της ψυχικής και σωματικής τους εξουθένωσης από τις συνεχόμενες εφημερίες σε διαδοχικές ημέρες.

Αυτό αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, καταγγέλλοντας ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου επιδόθηκε έγγραφο σε πνευμονολόγο- εντατικολόγο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» για μετακίνηση την Κυριακή 31 Ο-κτωβρίου στο Νοσοκομείο Άρτας, ενώ ήταν γνωστό ότι στις 30 Οκτωβρίου εφημέρευε στο «Χατζηκώστα», καθώς είναι ο μοναδικός με τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

«Προσλήφθηκε στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα στις 5-3-21 και δε σταμάτησε να γίνεται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία κλινική στην άλλη, στη ΜΕΘ, στην ΜΕΘ cοvid του ΠΓΝΙ και τώρα στο Νοσοκομείο Άρταs», αναφέρει η ΕΙΝΗ, θέτοντας το ερώτημα τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ένας γιατρός, όταν σαν γυρολόγος φέρνει γύρω από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από κλινική σε κλινική.

Το ίδιο καθεστώς σημειώνει ότι επικρατεί και με τους λιγοστούς αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, που έχουν κάνει 13 εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας και καλούνται να καλύπτουν και τις ανάγκες του νοσοκομείου που συνεχώς αυξάνονται. «Σήμερα λοιπόν που το 4ο κύμα της πανδημίας γιγαντώνεται ας επικρατήσει η λογική και ας μην απογυμνώνονται τα νοσοκομεία. Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών», καταλήγει η ΕΙΝΗ.

Ηπειρωτικός Αγών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: