Μετά από δύο αιώνες, η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων στο Σούλι, απέκτησε ζωή!

Μετά από δύο και πλέον αιώνες, η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων στο Σούλι, απέκτησε ζωή!

Το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021, το αρχοντικό των Τζαβελλαίων – η οικία του καπετάνιου Λάμπρου Τζαβέλλα- ανακαινισμένο πλέον, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Η αποκατάσταση της οικίας ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 από τον 7ο στη σειρά απόγονο του Λάμπρου Τζαβέλλα, ταξίαρχου ε.α επίσης Λάμπρο Τζαβέλλα και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με δαπάνες της οικογένειας των Τζαβελλαίων.

Στο αρχοντικό επέστρεψαν και εκτίθενται ιστορικά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα δύο Σουλιώτικων οικογενειών: Του Λάμπρου Τζαβέλα και του Κίτσου Μπότσαρη, μαζί με κειμήλια του αγώνα για την Ελευθερία.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρ. Υφυπουργός Άμυνας και πρ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σουλίου Σταύρος Κωσταράς, απόγονοι της οικογένειας των Τζαβελλαίων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και κάτοικοι του Σουλίου.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Τζαβέλλας – Fb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: