Μελέτη του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη δημογραφική αποτύπωση του “προφίλ” παιδιών που έζησαν στην παιδόπολη του Ζηρού.

“Φως” σε άγνωστες έως σήμερα πτυχές της ζωής των παιδιών που πέρασαν κάποια από τα τρυφερά τους χρόνια στην παιδόπολη του Ζηρού θα ρίξει η έρευνα που πραγματοποιεί το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με προυπολογισμό : 45.545,50 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Σκοπός της προτεινόμενης έρευνας είναι η δημογραφική αποτύπωση του προφίλ παιδιών που έζησαν σε συνθήκες ιδρυματισμού, και πιο συγκεκριμένα, των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην Παιδόπολη “Άγιος Αλέξανδρος” Φιλιππιάδας του Nοµού Πρεβέζας, το κτηριακό συγκρότημά της οποίας οικοδομήθηκε δίπλα στην λίµνη Ζηρού.

Ως γνωστόν, οι Παιδοπόλεις υπήρξαν ιδιότυπα ιδρύματα–εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών. Ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και τελούσαν υπό την εποπτεία της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Η έρευνα θα κινηθεί σε τρεις άξονες που αφορούν την γεωγραφική, κοινωνική και οικογενειακή προέλευση των φιλοξενούμενων παιδιών την ιατρική κατάσταση κατά την είσοδο στην Παιδόπολη και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτήν με έμφαση στη σωματολογική τους εξέλιξη και τη νοσολογία καθώς και την μαθησιακή εξέλιξη και τις σχολικές επιδόσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: