Με έντονα καιρικά φαινόμενα αποχαιρετά ο Νοέμβριος την Ήπειρο

Με έντονα καιρικά φαινόμενα αποχαιρετά ο Νοέμβριος την Ήπειρο. Άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ πνέουν στο Ιόνιο, δημιουργώντας προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα σημαντικότερα δημιουργήθηκαν στην Καστροσυκιά Πρεβέζης, όπου ξέσπασε ξαφνικός υδροστρόβιλος προκαλώντας ζημιές σε τρεις επιχειρήσεις και τέσσερα σπίτια. Τέντες, υπόστεγα, στέγαστρα, καπνοδόχοι και κεραμίδια παρασύρθηκαν από την ορμή του ανέμου, τζαμαρίες έσπασαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Για μια ώρα παρέμεινε κλειστή η Εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και από τα δύο ρεύματα καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν έκλεισαν το οδόστρωμα.

Κλειστή για τα πλοία ανοιχτού τύπου παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, ενώ δεν εκτελέστηκε λόγω των ανέμων ούτε το δρομολόγιο για Παξούς. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια με αμφίδρομα και κλειστού τύπου πλοία.

Στα ορεινά της Ηπείρου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στο ορεινό κυρίως επαρχιακό δίκτυο, σημειώθηκαν μικρότερα προβλήματα από καταπτώσεις χωμάτων και βράχων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας και Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: