Κυνηγούσε παράνομα με σκοπευτικό laser στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Καρτέρι σε τριχωτά θηράματα, σε περίοδο που η θήρα απαγορεύεται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε στήσει ένα άτομο, που συνελήφθη στην περιοχή «Καραβοστάσι» της κοινότητας Πέρδικας Θεσπρωτίας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή ένα άτομο, να ασκεί θήρα (καρτέρι) τριχωτών θηραμάτων, χρησιμοποιώντας ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, με πέντε φυσίγγια, στην κάνη του οποίου είχε προσαρμόσει ένα σκοπευτικό laser και έναν φακό.

Το όπλο, τα φυσίγγια, το laser και ο φακός κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του ατόμου υποβλήθηκε μήνυση για την άσκηση παράνομης θήρας, καθώς επίσης και για τη χρήση παραποιημένου όπλου και παράνομων μέσων.

Σε άλλη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην κοινότητα Αετός του δήμου Φιλιατών ένα σιδερένιο κλουβί παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων.

Το σημείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για αρκετές ημέρες ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, κάτι όμως που δεν έγινε και έτσι οι θηροφύλακες προχώρησαν στην κατάσχεση του κλουβιού και στην απομάκρυνσή του από τον χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: