Κινητοποίηση αγροτών στην Ηγουμενίτσα

Με πορεία με τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και με συμβολικό αποκλεισμό του Λιμένα εξωτερικού ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσπρωτία.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας και με αυτοκινητοπομπή έφτασαν στο κτίριο της ΠΕ Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή, Βασίλη Γιόγιακα και κατέληξαν στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όπου προχώρησαν σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένη άφιξη ή αναχώρηση πλοίου και πλέον ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή και την ελαιοκαλλιέργεια, τις ζημίες που υφίστανται καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Καλαμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: