Ιωάννινα: Βρήκαν κουτάβια νεκρά με δεμένα τα πόδια

Τα πτώματα τριών κουταβιών που βρέθηκαν με δεμένα τα πόδια εντόπισαν μια γυναίκα με την κόρη της στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα στον νομό Ιωαννίνων.

Οι εθελοντές της ομάδας «Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων» που ενημερώθηκαν για το έγκλημα από την αυτόπτη μάρτυρα επισημαίνουν τα εξής με ανάρτηση τους στο facebook:

«Τρία κουταβάκια με δεμένα τα χέρια τους με τα πόδια τους ώστε να μη μπορούν να μετακινηθούν ή να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, βρήκαν σήμερα μία μανούλα με την κορούλα της στο δρόμο μεταξύ Αμπελιάς και Μανωλιάσας.

Έδεσαν και πέταξαν 3 μικρά κουταβάκια για να βρούνε αυτό τον φρικιαστικό θάνατο, και εκείνα δεμένα μη μπορώντας να κουνηθούνε ξεψύχησαν εκεί.

Λυπούμαστε πολύ για την ψυχή σου άνθρωπε που πρόσφερες τέτοιο φρικιαστικό θάνατο σε 3 μωράκια που μόνο χαρά προσφέρουν στον άνθρωπο.».

Η δολοφονία ή η εγκατάλειψη νεογέννητων είναι κακούργημα

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων είναι κακούργημα (άρθρο 24 παρ. 1β), αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους δράστες και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς δεν τόλμησε να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα, ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο επιτρέπεται ο οικόσιτος σκύλος ή η γάτα σου να γεννήσει μια φορά (άρθρο 8) και μετά ή θα στειρώσεις το ζώο ή θα στείλεις δείγμα του γενετικού υλικού του (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς που θα δημιουργηθεί… Ένα μέτρο ανεφάρμοστο επί της ουσίας που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν, το οποίο μάλιστα θα ισχύσει από τις 1 Μαρτίου του 2022 (άρθρο 14)…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: