Ιωάννινα: Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών από τα αγριογούρουνα 

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών από τις επιδρομές αγριόχοιρων ζητά από τον κ. Λιβανό, ο Γεν. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών»

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών από τις επιδρομές αγριόχοιρων ζητά από τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Λιβανό, ο Γεν. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Θεοχάρης Λιούρης. Στην επιστολή αναφέρεται:

«Όπως  ίσως  γνωρίζετε  από  διαμαρτυρίες  άλλων φορέων και παραγωγών, το θέμα  με τον πολλαπλασιασμό των αγριόχοιρων στο Νομό μας έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις δεδομένου του ότι ολόκληρα κοπάδια από αυτούς προκαλούν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών του Νομού μας οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας ότι στο τέλος η σοδειά τους θα είναι μηδενική σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουν αγώνα επιβίωσης λόγω του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, σας παρακαλούμε άμεσα να ληφθούν όποια μέτρα απαιτούνται για τον περιορισμό και την μείωση των αγριόχοιρων καθώς επίσης να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις καταστροφές τις οποίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες διότι αύριο θα είναι αργά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: