Ιωάννινα: Έκλεισε η 3η ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό

Σε στάδιο ύφεσης με την προσδοκία, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτή η εικόνα θα αποκλιμακωθεί κι άλλο, βρίσκεται η πανδημία και στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπως καταγράφεται άλλωστε σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κατάσταση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στο ΠΓΝΙ τη Δευτέρα να κλείσει την ΜΕΛ 3 αφού στις άλλες δύο και σε σύνολο 40 διαθέσιμων κλινών νοσηλεύονται 25 ασθενείς με covid, αριθμός που αναμενόταν να μειωθεί κι άλλο, αφού ετοιμάζονταν ήδη αρκετά εξιτήρια.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι ακόμη και το ότι στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ νοσηλεύονται μόλις οκτώ ασθενείς, κάτι που σημαίνει πληρότητα 50% μετά από πολύ καιρό και μία ευκαιρία να πάρουν μία πραγματική ανάσα στο νοσοκομείο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχα.

Θα νοσηλεύονται και σε άλλες Κλινικές ασθενείς με covid
Υπό αυτό το πρίσμα, η Επιτροπή Λοιμώξεων και οι Καθηγητές κ.κ Μηλιώνης, Κωστίκας, η κα Τσιάρα και η κα Χρηστάκη υπέβαλαν στη Συντονιστική Επιτροπή για την αντιμετώπιση περιστατικών covid, την πρόταση ώστε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Κλινικές και οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον ιό, εφόσον δεν παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο, δε νοσούν βαριά και δε μεταδίδουν, να μένουν στην Κλινική που βρίσκονται και να διαχειρίζονται επί τόπου.

Η πρόταση αυτή συνάντησε αρκετές αντιδράσεις ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υλοποιηθεί με την εξαίρεση όμως κάποιων Κλινικών και συγκεκριμένα, δε θα αφορά σε ασθενείς της Αιματολογικής, της Ογκολογικής και της Καρδιολογικής Κλινικής.

Όπως επισημάνθηκε άλλωστε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού το πρωί της Δευτέρας σε κάθε Κλινική του νοσοκομείου υπάρχει ένα δίκλινο στο οποίο παρακολουθούνται τα «ύποπτα» περιστατικά και σε αυτά μπορεί να γίνει η διαχείριση των ασθενών. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι οι ασθενείς να μην παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία και να μη μεταδίδουν τον ιό. Σε αυτήν την περίπτωση θα μεταφέρονται στη ΜΕΛ και η κατάσταση της υγείας τους θα αντιμετωπίζεται εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: