Ιωάννινα: Δράση καθαρισμού της Παμβώτιδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κανείς δεν περίμενε, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, ότι θα αντίκριζε αυτές τις εικόνες ντροπής κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του βυθού της Λίμνης Παμβώτιδας. Οι εικόνες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Λίμνη έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή.

Μηχανάκια, ποδήλατα, λάστιχα και μπουκάλια και πολλά άλλα σκουπίδια και αντικείμενα ανέσυραν το πρωί του Σαββάτου, 5 Ιουνίου, οι 4 δύτες του κέντρου καταδύσεων Deep Blue Divers, οι οποίοι ήρθαν από τα Σύβοτα στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της δράσης που οργάνωσε η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν, απομακρύνθηκαν με όχημα του δήμου Ιωαννιτών. Μετά από αυτές τις εικόνες θα περιμένουμε η Δημοτική Αρχή να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερη δράση για την προστασία της Λίμνης.

Οι Paguristas μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναγκαστικής απουσίας λόγω των περιορισμών για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, επέστρεψαν σήμερα, με χώρο δράσης τη λίμνη Παμβώτιδα και την παραλίμνια περιοχή. Ο σκοπός της δράσης είχε συμβολικό χαρακτήρα, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων και την άμεση προστασία της λίμνης Παμβώτιδας και της παραλίμνιας περιοχής από κάθε μορφής ρύπανση.

Το παρών έδωσε και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, με αθλητές και προπονητές να στέλνουν το μήνυμα για την προστασία της Παμβώτιδας με έναν ξεχωριστό τρόπο, καθώς και άλλοι σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται στη λίμνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, μέλη των Paguristas ενημέρωναν τον κόσμο για την πρωτοβουλία, καθώς και γενικότερα για τους σκοπούς της ομάδας, ενώ προηγήθηκε καθαρισμός εντός και περιμετρικά του Κάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: