«Ιερό» ρεύμα από την Μητρόπολη Ιωαννίνων – Εξασφάλισε, βεβαιώσεις παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα σε Βελλά, Ζαγόρι και Άκτιο

Με μια ομολογουμένως πρωτοποριακή κίνηση η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στο χώρο των ΑΠΕ και ειδικότερα σε αυτό των φωτοβολταϊκών.

Έτσι εξασφάλισε, από τη ΡΑΕ τρεις βεβαιώσεις παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 40,4 MW.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη είχε υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις προς τη ΡΑΕ στις 8 Οκτωβρίου 2021 και με χθεσινή απόφαση του προέδρου της Αρχής Αθ. Δαγούμα της χορηγήθηκαν οι βεβαιώσεις παραγωγού για:

-Φωτοβολταϊκό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 23,54688 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 23,54688 MW στη θέση Βελλά, της Δημοτικής Ενότητας Καλπακίου, του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι εκεί λειτουργεί η Μονή και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων που αποτελεί συνέχεια της Σχολής Βελλάς η οποία ιδρύθηκε το 1911. Στους ίδιους χώρους στεγάζονται το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία.

– Φωτοβολταϊκό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 6,90816 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 6,90816 MW στη θέση Άνω Πεδινά, της Δημοτικής Ενότητας Κεντρικού Ζαγορίου, του Δήμου Ζαγορίου.

-Φωτοβολταϊκό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 9,99992 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 9,99992 MW στη θέση Άκτιο, της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: