Η Πρέβεζα “τόπος συνάντησης” μαθητών και εκπαιδευτικών από Πορτογαλία, Ιταλία , Κροατία και Ρουμανία μέσω του προγράμματος “Erasmus”

Mε “συνδετικό κρίκο” το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+ Eco [email protected] Matters” την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην Πρέβεζας μαθητές και εκπαιδευτκοί από την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Οι αποστολές που βρεθούν στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα , τον πολιτισμό και την ιστορία της αφού μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν τους Δήμους Ζηρού και Πάργας ενώ θα πραγματοποιήσουν και κρουαζιέρα στον Αμβρακικό Κόλπο.

Τη δική τους συνδρομή στην υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών θα έχουν τόσο η Περιφερειακή Ενότητα όσο και ο Δήμος Πρέβεζας ο οποίος θα διοργανώσει και μια μικρή τελετή προς τιμήν τους.

Το 4ο Γυμνάσιο συμμετέχει ως εταιρικό σχολείο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των σχολείων και των μαθητών στην προώθηση της ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας μέσω της γνώσης και της ανταλλαγής πολιτισμού, ιστορίας, πολιτιστικής και οικολογικής κληρονομιάς, υιοθέτηση εθνικών τόπων οικολογικού ενδιαφέροντος και δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών από τους μαθητές.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ενσωματωμένη η φιλοσοφία της συνεργασίας και της έμπρακτης αρωγής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας και τα προγράμματα αυτά είναι ένας τρόπος προβολής και εμπειριών των οικολογικών και πολιτιστικών αγαθών της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: