Για τρεις ακόμη μήνες η μεταφορά κρουσμάτων Covid-19 με ειδικό όχημα από την Περιφέρεια Ηπείρου

Για τρεις ακόμη μήνες (από Αύγουστο έως Οκτώβριο 2021) η Περιφέρεια Ηπείρου θα διαθέτει το ειδικά διαμορφωμένο όχημα για τις ασφαλείς μεταφορές τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τα «Ξενοδοχεία Διακοπών» στα «Ξενοδοχεία Καραντίνας» όσο και των κρουσμάτων Covid-19 για επανεξέταση στα νοσοκομεία αναφοράς της Ηπείρο ,“απελευθερώνοντας” τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ολο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αναλαμβάνοντας και την διαδικασία των μετακινήσεων περιστατικών που έχουν επιστρέψει στην κατοικία τους ύστερα από νοσηλεία και παραμένουν σε κατ ́οίκον περιορισμό ή καραντίνα , ή για περιστατικά που δεν ήταν απαραίτητη η νοσηλεία (ασυμπτωματικοί ασθενείς) και παραμένουν στην οικία τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης για κρούσματα στα οποία απαιτείται η διενέργεια επαναληπτικών διαγνωστικών test. Μάλιστα πολλά από τα άτομα που χρειάστηκε να μεταφερθούν ήταν κάτοικοι πολύ απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών , πολλές φορές ηλικιωμένοι και άτομα που δεν διέθεταν όχημα και δεν είχαν καμία δυνατότητα μετάβασης στα νοσοκομεία αναφοράς .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: