Εκτεταμένες καταστροφές στην Ήπειρο από το δυνατό μπουρίνι

Εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Άρτα, προκάλεσε το ισχυρό μπουρίνι που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα (26/8).

Στα Ιωάννινα σοβαρές βλάβες υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ και παράλληλα σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων.

Στην Πρέβεζα έπληξε όλη την παραλιακή ζώνη από Καστροσυκιά έως τον Μύτικα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ενώ καταστροφές υπέστησαν καλοκαιρινές επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε λόγο για καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν χάος. Τόσο ο ίδιος όσο αντιδήμαρχοι και προσωπικό του Δήμου έσπευσαν στα σημεία που εντοπίστηκαν οι περισσότερες ζημιές.

Στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ, καταλήγοντας στην αυλή σπιτιού. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Από την πτώση της κολώνας προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στο Λούρο.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό στην Θεσπρωτία, όπου από τους δυνατούς ανέμους και την καταιγίδα, στις παραλίες κυρίως της Πέρδικας, καταστράφηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στην Άρτα κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων αποκλείστηκε ο δρόμος προς το νοσοκομείο λόγω πτώσης δέντρων, ενώ δέντρα και τέντες έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ύψος της Λιμίνης τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας που έπεσε πάνω σε δέντρο, το οποίο ο αέρας έριξε στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις είδαν τις τέντες τους να καταστρέφονται και τα τραπεζοκαθίσματα να αναποδογυρίζονται.

Εν τω μεταξύ για αρκετή ώρα έκλεισε η Εθνική Οδός Πρέβεζας Ιωαννίνων από πτώσεις δέντρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: