Δραματικές εκκλήσεις για εμβολιασμούς και τήρηση υγειονομικών μέτρων στα Γιάννενα

Δραματικά εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση στα Γιάννενα όπου τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το Σαββατοκύριακο με τους περιορισμένους ελέγχους σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ διαγνώστηκαν στην Ήπειρο 112 νέα κρούσματα.

Εξ αυτών 82 Στα Γιάννενα, 18 στην Πρέβεζα, 9 στη Θεσπρωτία και 3 στην Άρτα. Η επιδημιολογική επιβάρυνση των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται και στους χάρτες του ΕΟΔΥ.

Ο νομός Ιωαννίνων απεικονίζεται με σκούρο πορτοκαλί χρώμα, η Πρέβεζα με πορτοκαλί και η Θεσπρωτία με κίτρινο. Η Άρτα παραμένει στο λευκό. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η κατάσταση ιδιαιτέρως στα Γιάννενα, αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου η Εύη Ντζάνη καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων επεσήμανε ότι καταγράφεται μεγάλη διασπορά σε φοιτητές που προσέρχονται για εξετάσεις στο πανεπιστήμιο.

Συνέστησε ενίσχυση της προσπάθειας για αύξηση των εμβολιασμών και ένταση των ελέγχων στο χώρο της εστίασης. Τόνισε πάντως ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία της Ηπείρου επί του παρόντος είναι εξαιρετικά περιορισμένος όμως η επήρεια των κρουσμάτων θα φανεί σε περίπου 2 εβδομάδες από τώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: