«Δογματικά αρνητές» στο Μέτσοβο – Μεγάλος προβληματισμός από τους θανάτους που καταγράφονται

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει όμως και αολοένα και συχνότερα το τελευταίο διάστημα, με το Μέτσοβο να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

Δεν πρόλαβε να γίνει η κηδεία του 60χρονου και λίγο αργότερα έγινε γνωστή μια ακόμη ανθρώπινη απώλεια, ηλικιωμένης η οποία νοσηλεύονταν για δύο περίπου εβδομάδες σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα στην κωμόπολη είναι έντονο- καθώς συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν χαθεί περί τα 15 άτομα- και αυτό οφείλεται τόσο στη μη τήρηση των μέτρων, όσο και στο μεγάλο αριθμό των ανεμβολίαστων. Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέγονται στην ορεινή κωμόπολη και οι δύο τελευταίοι νεκροί ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι θάνατοι προκάλεσαν την έκρηξη του Δημάρχου Κ. Τζαφέα, όσο και του καταγόμενου από το Μέτσοβο Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη. Και οι δύο σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για μια αρρωστημένη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί, ο μεν Δήμαρχος κάνοντας λόγο για «δογματικά αρνητές», ο δε Περιφερειάρχης για «σκοταδιστές» που προκαλούν θέμα εκ του μη όντος.

Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα, αναφέρεται στο χαμηλό αριθμό των εμβολιασμών και στους «δογματικά αρνητές» οι οποίοι δεν προβληματίζονται από τους θανάτους. «Όσοι χάθηκαν στο Μέτσοβο, ήταν ανεμβολίαστοι και δυστυχώς αδυνατούμε να τους πείσουμε για το αυτονόητο: Εμβόλιο- εμβόλιο- εμβόλιο».

Ο Δήμαρχος τους καλεί να ακούσουν τους ειδικούς, ενώ έμμεσα αποκαλύπτει και το βασικό λόγο που «φρενάρει» την προσέλευση για εμβολιασμό: «Πρόσφατα -αναφέρει- Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας έγινε ο διακεκριμένος επιστήμονας Μετσοβίτης Καθηγητής Μπούμπας Δημήτρης ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιασμού και συνειδητός χριστιανός με βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία.

Αυτός δεν ξέρει;». Καταλήγοντας προειδοποιεί τους συντοπίτες του ότι πλέον θα καταγγέλλει κάθε παράβαση σε σχέση με τα μέτρα που δεν τηρούνται.

Τους «σκοταδιστές» καταγγέλλει από την πλευρά του και ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης. «Χάσαμε δύο ανθρώπους στο Μέτσοβο… Είναι μεγάλο λάθος αυτό που γίνεται» αναφέρει και απευθύνει έκκληση για να προσέλθουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, επισημαίνοντας και αυτός το πρόβλημα που υπάρχει με την επιρροή παραθρησκευτικών κύκλων: «Όχι άλλα θύματα από τους άσχετους που θεωρούν ότι η επιστήμη είναι μακριά από το Θεό. Σας ικετεύω κάντε το πρέπον. Άπαντες εμβόλιο» καταλήγει.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: