Αύξηση τροχαίων τον Μάιο στην Ήπειρο

Συνολικά σημειώθηκαν εννέα τροχαία δυστυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι πέντε το 2020) σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών και καταγράφηκαν έντεκα ελαφρά τραυματίες (έναντι έξι το 2020).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων– δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση STOP και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

5.557 τροχαίες παραβάσεις

Συνολικά 5.557 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο δυστύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια συστηματικών ελέγχων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.314 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 311 για μη χρήση κράνους και 225 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 73 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 62 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 37 για αντικανονικό προσπέρασμα, 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και εννέα για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 152 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 77 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 625 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: