Αύξηση της ζήτησης ακινήτων στην Ήπειρο από Έλληνες και αλλοδαπούς

Η αύξηση αυτή σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας  Γιάννη Παππά κυμαίνεται ετησίως σε ποσοστό της τάξης του 20%.

Η ζήτηση από Έλληνες αφορά κυρίως σε αστικά ακίνητα και από αλλοδαπούς σε παραθαλάσσια οικόπεδα. Οι μεταβιβάσεις ακινήτων, ειδικά αυτό το διάστημα με τις νέες αντικειμενικές αξίες, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τη ΔΥΟ Ιωαννίνων, το πρώτο 5μηνο του τρέχοντος έτους έγιναν πλέον των 900 μεταβιβάσεων ακινήτων έναντι 650 του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Ο κ. Παππά μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου είπε ότι στο πλαίσιο των νέων αντικειμενικών αξιών εντάχθηκαν πολλές νέες περιοχές, που έχουν και ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν οι υπολειπόμενες ζώνες των Ιωαννίνων, μεγάλα τμήματα της Άρτας και της Πρέβεζας με εστίαση στην παραλιακή ζώνη.

Οι νέες αντικειμενικές επιφέρουν μικρές αυξομειώσεις στις τιμές των ακινήτων χωρίς πάντα -κατά τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων- να αιτιολογούνται επαρκώς.

Ωστόσο- όπως αναφέρει- η καθιέρωση αντικειμενικών αξιών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο διαφάνειας και εξορθολογισμού της αγοράς ακινήτων, έστω και αν επιφέρει αλλαγές και επιδράσεις σε πολλούς σχετιζόμενους φόρους και τέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: