Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή της Ηπείρου, με αποκορύφωμα την Τρίτη, όταν καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός μολύνσεων.

Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών ακολουθεί αυξητική πορεία και δεν αποκλείεται να απαιτηθεί να ανοίξει ξανά η δεύτερη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διακομίζονται περιστατικά και από τους γειτονικούς νομούς.

Στη ΜΕΛ του ΠΠΓΝΙ νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο δύο είναι εμβολιασμένοι, ενώ πέντε ηλικιωμένοι, όλοι ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» νοσηλεύονται πέντε ασθενείς άνω των 45 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων έκρουσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές και εκτιμώντας πως και τα νοσοκομεία μας θα δεχθούν πίεση.

«Υπάρχει ο ιός, είναι διάσπαρτος μέσα στην κοινωνία. Αφορά κατά κανόνα άτομα νεαρής ηλικίας, γι’ αυτό και η πίεση που ασκείται στις δομές υγείας στη δική μας περιοχή είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη άλλων περιοχών, όπως η Κρήτη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα, καθώς η επιβάρυνση του συστήματος φαίνεται δέκα ημέρες μετά την καταγραφή των κρουσμάτων και πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουμε την πανελλαδική τάση. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας αυξήθηκε και το γεγονός αυτό κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους και δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. «Απευθύνω ύστατη έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλους τους συμπατριώτες μας, να εμβολιαστούν επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Δεν μπορεί να συνεχίζονται πρακτικές άρνησης εμβολιασμού, την ώρα που καθημερινά καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες και αύξηση των διασωληνώσεων.

Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να εμβολιαστούμε και να πείσουμε τους δύσπιστους συμπολίτες μας να το κάνουν, καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην οξύτατη υγειονομική κρίση που διανύουμε και που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, λόγω των μεταλλάξεων. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προς την κατεύθυνση του μαζικού εμβολιασμού», τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στη «θωράκιση» όσων έρχονται σε επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του δήμου Ιωαννιτών. Όπως σημείωσε, ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός, χαρακτηρίζοντας επιεικώς απαράδεκτες τις αντιδράσεις που καταγράφονται.

Τέλος, κάλεσε την πολιτεία να ξεκαθαρίσει τον τρόπο διεξαγωγής των δραστηριοτήτων από το φθινόπωρο, με σαφείς κανόνες για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων. «Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι εσωτερικοί χώροι, όπως αυτός του Πνευματικού Κέντρου για παράδειγμα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μια πληρότητα της τάξης του 75% και αποκλειστικά με εμβολιασμένους πολίτες.

Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουμε σημαντικά τη μετάδοση του ιού και την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας. Παράλληλα, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα οικονομικό μέλλον για την πόλη μας, πρέπει το φθινόπωρο να υλοποιηθούν επιστημονικά συνέδρια και αθλητικές διοργανώσεις», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ, κάνοντας γνωστό πως ήδη υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: