Στα 217 τα νέα κρούσματα κορονοϊού – Ασφυκτική η πίεση στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Στα 217 ανέρχονται τα νέα κρούσματα  που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ. Τα 108 εντοπίζονται στο Νομό Ιωαννίνων, τα 49 στην Άρτα, τα 18 στη Θεσπρωτία και 42 στην Πρέβεζα.

Στο σύνολο της χώρας επιβεβαιώθηκαν 8.100 νέα κρούσματα και σημειώθηκαν 91 θάνατοι, ενώ στους 597 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, η πίεση είναι πλέον ασφυκτική καθώς στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και στης Άρτας, νοσηλεύονται περισσότεροι από 120 ασθενείς.

Ήδη η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην προετοιμασία και τέταρτης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων με 20 επιπλέον κλίνες, καθώς στις τρεις ΜΕΛ που είναι ήδη σε λειτουργία νοσηλεύονται ήδη περισσότεροι από 40 ασθενείς, με δυναμικότητα 64.

Επίσης 22 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο διαθέτει 24 κλίνες, ενώ τα όριά του έχει υπερβεί το Νοσοκομείο της Άρτας που νοσηλεύει περισσότερους από 45 ασθενείς.

Κάτω από την πίεση και με μόλις μια κενή κλίνη ΜΕΘ-Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύονται 15 ασθενείς, το Νοσοκομείο Χατζηκώστα ανοίγει 4 ΜΕΘ-covid για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των τελευταίων ημερών.

Εξ’ άλλου σταθερό παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων, που αναλύονται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+5%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21, όπου είχε παρουσιάσει μείωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: